Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Drygt 9 miljoner i lokalt stöd

Children in colourul wests

Sparbanksidén är vår grej, själva hjärtat i vår verksamhet. Den går ut på att se till att vinsten som genereras lokalt också kommer till nytta lokalt. Lite som ett ekonomiskt kretslopp där vi tillsammans genererar tillväxt i hela Bergslagen.

Genom våra två ägarstiftelser, Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna och Sparbanksstiftelsen Bergslagen, återinvesterar vi delar av bankens vinst på olika sätt. Det rör sig om allt från stöd till föreningar och stipendier till sponsring av olika slags samhällsengagemang.

Sparbanken Bergslagen täcker in en stor del av Mellansverige: Avesta, Frövi, Hedemora, Kopparberg, Lindesberg, Nora, Storfors och Säter. Våra ägarstiftelser stöttar utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv och utbildning på alla dessa orter.

Ett kretslopp för lokal utveckling

Vårt bidrag skapar möjligheter i hela samhället och gör det till en ännu bättre plats att leva och verka i. – När det går bra för bygden går det också bra för banken och då blir det ännu mer pengar över att investera i lokal utveckling. Och så fortsätter bankens, stiftelsernas och bygdens kretslopp att bidra till en positiv utveckling.

Detta kallas alltså Sparbanksidén ­– och den är lika bra idag som 1835. Det var nämligen då Nora Sparbank bildades och det innebar starten för det som idag är Sparbanken Bergslagen.

Men, det slutar inte där. Förutom att gynna den lokala välfärden och tillväxten via stiftelser gör banken också egna insatser i form av sponsring, stöd till olika projekt och egna initiativ.

Under 2023 återinvesterade Sparbanken Bergslagen och stiftelserna mer än 9 miljoner kronor lokalt. Vi såg till att våra kunders pengar gjorde nytta på hemmaplan.

Sparbanksstiftelsen Bergslagen

Delar av vinsten från Sparbanken Bergslagen återinvesteras i Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Storfors kommuner, det vill säga bankens södra verksamhetsområde där Sparbanksstiftelsen Bergslagen finns. 

Fler sidor

Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna

Delar av vinsten från Sparbanken Bergslagen återinvesteras i Avesta, Hedemora och Säters kommuner, det vill säga i bankens norra verksamhetsområde där Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna finns.

Fler sidor